Alexis Bledel

 

Neve: Kimberly Alexis Bledel
Születési hely: Houston, Texas
Születési id
ő: 1981. 09. 16.
Jelenlegi lakhelye: Los Angeles, California
Foglalkoz
ás: színésznő
Csal
ád: édesanyja, Nanette, édesapja, Martin, öccse, Eric David Bledel (1986)
Családi állapot: Egyedülálló
Csillagjegy: sz
űz

Kimberly Alexis Bledel 1981. szeptember 16-án született Houstonban (Texas). Édesanyja mexikói, édesapja argentin származású, így Alexis anyanyelve a spanyol. Az angolt csak az iskolában tanulta meg. Egy öccse van, David, aki 4 évvel fiatalabb nála.

 

Először 8 éves korában, szülei buzdítására állt színpadra egy közösségi színházban. Szülei azt remélték, így könnyebben leküzdi félénkségét. Játszott a Mi városunkban, az Óz, a nagy varázslóban és az Aladdinban.

 

Alexis középiskolája a Szent Márk Evangélikus Középiskola volt. Egy városi sétája során fedezte fel a Page Parks modellügynökség. A iskola elvégzése közben modellkedett, munkája során járt Tokióban és Milánóban is.

 

Miután lediplomázott egy houstoni magánfőiskolán, New Yorkba költözött, ahol elvégezte a színművészeti kar első évét. Ezalatt Alexis találkozott jelenlegi menedzserével, Michael Flutie-val. Számára a nagy áttörést a Szívek szállodája című sorozat jelentette, azóta több filmet is forgatott. Magyarországon ezek közül az Örök kalandot, a Sin Cityt és a Négyen egy gatyábant mutatták be.

 

Amikor Alexis nem dolgozik, szeret fotózni, írni, olvasni, mozizni és a családjával lenni. A Szívek szívek szállodája Rory-jához hasonlóan ő sem túl jó a sportokban. Egy interjúban elmondta, kedvenc együttesei a Radiohead és az Incubus. Kedvenc könyve Kurt Vonneguttól a Macskabölcső.

http://gilmore-girls-love.mlap.hu