Washingtonban született, majd a diploma megszerzése után a Londoni Zenei- és Drámai Művészeti Akadémián tanult. A Dallas Theater Centerben töltött néhány évad után, a hetvenes évek elején kisebb filmszerepeket vállalt.

Herrmann megannyi jelent
ős televíziós alakítása közül kiemelkedik Franklin Roosevelt elnök ragyogó megformálása az 1976-ban készült "Eleanor and Franklin" című produkcióban, majd folytatásában, a néhány évvel későbbi "Eleanor and Franklin: The White House Years"-ben. Nevezetes munkája még az 1978-as "The Lou Gehrig Story" című alkotás és Herman Munster alakjának megformálása a "Here Come the Munsters" című filmben. A "The Practice" című filmben nyújtott alakítását Emmy-díjjal jutalmazták.

A Tony és Emmy díjas színész Edward Hermmann leny
űgöző, több mint 30 évnyi színházi, filmes és televíziós karrierrel büszkélkedhet.
Broadway-i munkái közé tartozik a Warrenné professzora, amiért Tony díjat kapott, a Philadelphiai történet, amiért Tony díjra jelölték, a B
őség és a Love Letters (Szerelmes levelek).
Mozivásznon Herrmann emlékezetes szerepeket alakított a Nixon, a Richie Rich, a Born Yesterday, Az elveszett fiúk, a Compromising Positions, a The Man With One Red Shoe, a The Purple Rose of Cairo, az A Little Sex, a The Great Gatsby, az Annie, a Reds, a The Great Waldo Pepper, a The Day of the Dolphin, a Critical Care, a Critical Care, az Overboard, a Vasmacska kölykei, A nagy üzlet, a Mrs. Soffel, A rendszer ellensége, a The Paper Chase, a Fejcserés támadás, a Beépített szépség és a Down cím
ű filmben.
Szerepelt telev
ízióban az Ügyvédek című hatrészes folytatásos történet, amiért 1999-ben Emmy díjat kapott. Meghívott szereplő az Esküdt ellenségek 200. jubileumi részében. Herrmann-t Emmy díjra jelölték még az Egy kórház magán élete (St. Elsewhere), a Concealed Enemies és az Eleanor and Franklin: the White House Years című filmben nyújtott munkájáért.
Emlékezetes TV filmjei közül kiemelkedik az Atomic Train, a Vendetta, a Hallmark Hall of Fame's St. Maybe, a Pandora's Clock, a Soul of the Game, a What Love Sees, a Face on the Milk Carton, a The End of a Sentence, a Fire in the Dark, Murrow, a The Lawrenceville Stories, az Electrical Grandmother, az A Love Affair: The Eleanor and Lou Gehrig Story és a Last Act is a Solo.

Herrmann könyvek egész sorát vette fel szalagra, eddig több mint ötvenet vett fel, beleértve a Tom Clancy Net Force sorozatot. A Jakab király bibliája (The King James Bible) komplett felvételében végzett munkájáért 1999-ben AUDIE díjjal tüntették ki.

Emellett narrátorként m
űködik közre az A&E Channel History Lost and Found, illetve egy új, idén ősszel műsorra tűzött sorozatban, a Founding Fathers-ben. Bemondó továbbá a History Channel-en, illetve a The Ultimate Auto című sorozat házigazdája, amely Herrmann-t vezérfigurává tette az autókat kedvelők körében. A jóvoltából felújított hat autóval Herrmenn aktívan vesz részt rally versenyeken és autó bemutatókon.