Csokis fánk:

 

 

Hozzávalók:
  A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás
mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej
Elkészítés:
A vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. Majd lehúzzuk a tűzről és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A tésztából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Csepptálcára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben, és összekeverjük a cukros masszával és addig forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük. Készíthetjük úgy is hogy a csepptálcán bevonjuk a csokimázzal!