Teljes neve: Jared Tristan Padalecki

Született: 1982. július 19., San Antonio, Texas, USA.
Magasság: 190 cm
Apja Jerry Padalecki könyvelõ, anyja Sharon Kammer tanár volt a Texas-i San Antonióban mikor Jared második gyermekként világra jött. Egy bátyja van, Jeff és egy kishúga Megan. Fiatalon, már 12 évesen színészkedni kezdett. 1999-ben 17 évesen megnyerte a FOX "Claim to Fame" nevezetû versenyt, így lehetõséget kapott hogy megjelenjen az elsõ Teen Choice Award-on ugyanabban az évben. Több modell- és színészügynökség is megkereste akkoriban, de Jared a tanulás mellett döntött. 2000-ben végzõsként jelölt volt az elnöki ösztöndíjra (több mint 2,8 millió diák közül választották ki) a James Madison High School-ban.
Érettségi után mégis Los Angeles-be költözött, hogy színész lehessen. Azóta Kaliforniában tart fenn lakást, amelyet két kutyájával oszt meg. Közös ügynöke van Freddie Prinze Jr.-ral, és barátnõje is szakmabeli, Sandy McCoy, akivel együtt forgatták a 2005-ös "Cry Wolf" c. filmet.
A Warner Bros egyik legsikeresebb sorozatának stábjának, a Gilmore Girls csapatának kezdetektõl volt tagja, s bár Dean Forester karaktere már nem játszik jelentõs szerepet a történetben, Jared nyilatkozataiban gyakran említi, hogy milyen szívesen visszatérne, hiszen nagyon szerette a forgatás hangulatát és a színészekkel is igen jó kapcsolatban van.

Legfontosabb filmszerepei között találjuk a Viasztestek, a Tucatjával olcsóbb, a Cry Wolf, a New York Minute(Olsen-ikrek filmje) és a Flight of the Phoenix (A Fõnix útja) c. alkotásokat.
Ezen kívül szerepelt a  Szívek szállodájában, ahol Rory Gilmore barátját alakította.

Forrás: hotdog