Név: Kelly Bishop

Született: 1944 február 28 Colorado Springs, Colorado, USA

Kelly Bishop nevét már a Dirty Dancing is emlegeti, de a Gilmore Girlsből mindenki ismeri. Első nagy szerepe a Broadway-n a Tánckar volt, melyben eredeti szereposztásban nyújtott kítűnő teljesítményt
Balett táncosként tanult Coloradoban, Denverben. 18 évesen kapta meg első szerepét New Yorkban a Radio City Music Hall balettstúdiójában.
A nagy áttörést számára a Tánckar szexis, elbűvölő Sheila szerepe, mely alakításáért két díjat is nyert: a Tony- és a Drama desk díjat. Anagy siker után elköltözött Los Angelesbe és ott folytatta karrierjét drámai színésznőként.
Nem sokkal késöbb Jill Clayburgnak ad hangot és jellemet az An Unmarried Woman-ben Paul Mazursky filmjében. Akár a híres anyaként is emlegethetnénk, mert számos filmen játszik édesanyukát. A Dirty Dancingben Jennifer Grey anyja. Howard Stern büszkélkedhet ővele, mint anyukájával az Intim részekben. Persze Tobey Maguire is elmondhatja magáról, hogy egy film erejéig gyermeke lehett Kelly Bishopnak. Lauren Graham pedig a Gilmore Girlsbn játsza lányát.
A TV-ben Bishop játszott a Mike Nichols féle The Thorns-ban, illetve Lisa Ann Walter anyját játssza a My Wildest Dreams show-ban. Vendég szereplő az Esküdt ellenségek-ben (Law & Order: Special Victims Unit) és a Murphy Brown-ban, és visszatérő szerepekben fordul elő az All My Children-ben, a One Life to Live-ben, az Another World-ben és az As the World Turns-ben.
A Broadwayen nem csak egyszer fordult meg, ugyanis a Hatszoros ölelést és a
Bishop számos nagy színházi alakításai közé tartozik a Broadway Hatszoros ölelés, a a Tony Award nyertes The Last Night of Ballyhoo, a Bus Stop és a Precious Sons főszerepe is. Ezeken kívül is játszott darabokban, de nem a Broadway-n.

Forrás: hotdog