A csaj nem jár egyedül

(She's All That, 1998)

Zack, a gimi Don Juanja fogadást köt barátjával, hogy a végzõsbálra bárkibõl bálkirálynõt farag. Választásuk a szürke, magának való Laneyre esik, akit édesanyja halála óta csak a festészet tud felvillanyozni. Tanulmányait is csak azért folytatja, hogy ösztöndíjat kaphasson valamelyik jeles mûvészeti fõiskolára. A fiúk, az öltözködés vagy a menõ zenék végképp nem érdeklik, így aztán Zacknek cseppet sincs könnyû dolga, ha tinibálvánnyá akarja változtatni.

Szívek szállodája

- sorozat -

(Gilmore Girls, 2000)

Az amerikai kisváros kedvesen különc hõseivel együtt élhetjük át a temperamentumos, vonzóan fiatal mama, Lorelai és 16 éves lánya, Rory kalandos mindennapjait. Lorelai egy szállodában dolgozik menedzserként. Itt fõszakács Lorelai legjobb barátnõje, Sookie, aki él-hal a munkájáért, és ez gyakran bonyodalmakat okoz. Kiderül, hogy Roryt felvették a Chiltonba, egy elegáns magániskolába. Így Lorelai arra kényszerül, hogy felkeresse gazdag szüleit, akikkel nem felhõtlen a viszonya, és el kell fogadnia a feltételüket: unokájuk tanulmányainak támogatásáért cserébe minden péntek este náluk vacsoráznak...

Nemek harca

- sorozat -

(Opposite Sex, 2000)

Humoros és szívmelengetõ történet Jed Perryrõl, a kamaszfiúról, akinek nemcsak a felnõtté válás összes problémájával kell szembenéznie, hanem azzal a szinte felfoghatatlan ténnyel is, hogy újonan létrehozott, koedukált iskolai osztályában a rengeteg lány között õ a három szál fiú egyike.

Hóhányók

(Winter Break, 2003)

Az egyetemi éveknek vége, ideje tovább lépni. Megvan a szuper állás a Wall Street-en, anyagi biztonság, lehetõség a befutásra. A szüleid nem nem is lehetnének boldogabbak. A nehezen szerzett tudás végre talán kifizetõdik. A három legjobb haverod egy év pihenést szavaz meg magának és az aspeni síparadicsomba költöznek. Egy kis idõre te is csatlakozhatsz hozzájuk, hogy belekóstolj a hegyi életbe: kristálytiszta égbolt, hófödte csúcsok, elképesztõ domborulatok. Nincs stressz, nincs munka, nincs 120 órás munkahét. Akkor felbukkan Michelle. És hirtelen a New York-i állás nem is tûnik olyan nagyszerûnek.

Az elátkozottak

(Cursed, 2005)

Los Angeles holdvilágos éjszakáján hirtelen elõbukkan valami az árnyékból, Ellie és bátyja Jimmy autója kivágódik az útról és egy szakadékba zuhan. Miközben megpróbálják kimenteni a baleset másik sérültjét, lecsap rájuk egy titokzatos lény, mely szörnyû átkot hordoz. A testvérpár kisebb horzsolással és nagy adag rémülettel megússza a támadást, de hiába menekülnek meg a halál karmaiból, hamar ráeszmélnek végzetükre. Különös változásokat észlelnek saját magukon, fizikai erejük megsokszorozódik, értelmi képességeik a korábbiaknál kifinomultabbá válnak és vonzóbbak lesznek a környezetükben élõk számára. Ami azon az éjszakán történt velük nem csupán egy hétköznapi baleset, valójában több ennél, valami, amit úgy hívunk sorsszerûség. Új erõk veszik át a hatalmat Ellie és Jimmy felett, de nem képesek ezt az újonnan meglelt erõt irányítani. A rejtélyt meg kell oldaniuk, a rajtuk lévõ átkot meg kell törniük, még mielõtt az minden útjában állót teljesen felemészt. Van-e kiút, ha a kör bezárult?

Party gimi

(Dirty Deeds, 2005)

A West Valley gimi diákjai minden évkezdet elsõ pénteken lélegzet-visszafojtva várják azt a tökös személyt, aki végre teljesíteni tudja a tíz legendás zsírciki kihívást, melyeket alkonyattól pirkadatig kell véghezvinni. Voltak, akik megpróbálták, és börtönben kötöttek ki. Másokat kirúgtak. Volt, aki 15 évre eltûnt. Zach Harper, a menõ végzõs sem gondolta volna, hogy efféle önégésnek teszi ki magát, mígnem a kiszemelt hölgy, Meg öccsét bele nem rángatják az erõpróbába. Zach kénytelen kiváltani a fiút a megszégyenítésbõl, hogy elnyerje a lány kegyeit. Hõsként bevállalja hát a végtelennek tûnõ éjszakai kalandot, melyben rosszindulatú rendõrrel, a suli nehézfiújával, az igazgatóhelyettessel, és magával a maffiával is meg kell ütköznie...

Ezt éld túl!

(Stay Alive, 2006)

New Orleansban brutálisan meggyilkolnak egy fiatalt. Az áldozat barátai egy videojátékot találnak nála: a túlélõ-horrorjátékok legújabbját, amelyet lenyûgözõ grafika, ellenállhatatlan hangulat és ultrarealisztikus halálesetek jellemeznek. A Stay Alive! a XVII. században élt sorozatgyilkos, a hírhedt Báthory Erzsébet grófnõ rémtetteit eleveníti fel - a szó szoros értelmében... A helyzet ugyanis a következõ: ha meghalsz a játékban, az életed is véget ér. A játékosok száma rohamosan fogy, és csupán egyetlen esély mutatkozik a túlélésre: ha megtalálják és legyõzik a Véres Grófnõt...


Rocky Balboa

(2006)

Rocky Balboa, a philadelphiai bokszoló már jó ideje visszavonultan él, de még utoljára visszatér a ringbe egy utolsó küzdelemre az új, erõs bajnok ellen.

Hõsök

- sorozat -

(Heroes, 2006)

Napjainkban emberek egy látszólag véletlenszerû csoportja tûnik fel, akik különleges képességek birtokában vannak. Bár még õk nem tudják ezt, de nem csak megmentik majd a világot, de örökre meg is változtatják azt. Ez az átalakulás azonban nem egyik napról a másikra megy végbe.

Boncasztal

(Pathology, 2008)

A történet Ted Gray-rõl, egy fiatal gyakornokról szól, aki patológiát tanul a Philadelphia University Hospitalnél, és egy olyan munkatársakból álló csoporttal talákozik, akik egy halálos játékot játszanak: megpróbálják elkövetni a tökéletes gyilkosságot, úgy, hogy senkinek se sikerülhessen kideríteni a halál okát.

Forrás: filmkatalogus.hu