Született: 1970. március 17. Montréal, Québec, Canada

Yanic Truesdale Kanada legfoglalkoztatottabb és legnépszerûbb színésze. Az amerikai televízióban a Szívek szállodájával mutatkozik be, ami elsõ szerepe, amelyre Los Angelesbe költözése óta jelentkezett.

Truesdale Montreal-ban született és nevelkedett. "Véletlenül" kezdett színészkedni 17 éves korában, amikor egyik barátjával elhatározta, hogy passzióból jelentkezik a színi tanodába. Bár barátját elutasították, Truesdale bekerült, és hamar rájött, hogy nagyon érdekli a színészet. A Kanadai Nemzeti Színi Tanodában végez 20 évesen, és a tehetséges színész iránt gyorsan megnõ az érdeklõdés.
Elsõ nagy áttörése a He Shoots, He Scores, egy igen népszerû kanadai TV-sorozat fõszerepe. Ez után a Duval család címû sorozat hat évig tartó szerepe következik, ami alatt Truesdale-nak arra is marad ideje, hogy Special Deliver címen egy élõ nappali beszélgetõ mûsor társ mûsorvezetõje legyen.
Truesdale-t késõbb jelölik a Gemini díjra (az Emmy kanadai megfelelõje) a Rommates címû sitcom-ban fehér szülõk egyetlen fekete gyerekének alakításáért. A szerepben saját élete köszön vissza a képernyõrõl, mivel Truesdale-t egyedül nevelte fel édesanyja, aki kaukázusi. Színpadon a sokáig ment The Bird Cage címû kanadai darab szolgáját játszotta még.

Kanadában a számos professzionális teljesítmény után Truesdale úgy dönt, hogy eljött az új kihívások ideje. New Yorkban a Lee Strasberg Színjátszó Intézetben tanul, majd Los Angeles-be költözik, amit otthonának nevez, és élvezi a kettõs állampolgárságot. Önmagát "mozi mániás"-nak tartja, hetente több filmet is megnéz, szeret írni és utazni.

Forrás: hotdog